Monday, December 13, 2010

Part 2 yow!

 Hai! Kita bertemu kembali di dunia belog. Sposa blog.. Huahuahua :D
Korang semua apa khabar? Sihat? -,-' Okay, semestinya kalian tertunggu2 cerita dari saya, kan? Hmm pagi nih aku bangun tidur, gosok gosok mata .. aku tengok laptop di bilik kakak aku dah terbukak tapi takde maknusia, aku pun apa lagi. On fb sekejap, nak check notifications je. Malas aku nak berchit chat tengah2 pagi buta nih huhu. Dah Chech2 bla bla bla.. basuh muka *tanpa mengosok gg, boleh mengakibatkan pembaziran hekhek :D .. Ngadap laptop lagih, then aku click sana click sini. tada! blog blog blog! heheheh. Okay malam tadi aku sampai rumah dalam pukul 10:30 malam, lambat? yela sebab banyak melakukan kegiatan singgah menyinggah gituu. Hmm, so semalam balik kl ikut Terengganu sebab nak mkan angin dekat Terengganu, lagipun ada orang kirim kerepo lekor -,-' nak tak nak, pergi juga. Kat Kelantan pun ada jugak tapi beli dekat Terengganu jelah boleh bersuka ria jap di sana hehehe, ada ada sajah! Dah bertolak tuh, ade lah dalam 2 jam nak sampai Kuala Terengganu tempat destinasi. Nak masuk Terengganu kejap je tp nak g tempat tuh mak aih! aku siap boleh online lagi heheeh. Haa dalam pukul 12 macam tuh dah sampai, dekat Kuala Terengganu. Pusing2 nmpk Masjid Kristal@Masjid Terapung. Dah nmpk, pergi lah en singgah jap. Makan dulu sebab perot dah lapar! Dah tengah hari kena lah lunch..! huhuh..



 Pintu gerbang pun nak amek ke? Heheheh amek je lah saje saje. So ni pintu gerbang dia. Nama tempat yang nak dituju ni 'Taman Tamadun Islam' ye! Jangan lupa. Ada yang dah pernah pergi kan? Ada.. Okay, bgos!

 Tadi kata lapar? Jom kita melantak di .. di mna nih? Beteng? Emm tak fahm -,-' bedal. Okay jom masuk... apa lagi.. hehehe .. Pelayan2 dekat sini kebanyakannya lelaki. Emm boleh la tahan. Boleh tahan bagooooss. Ayaaa! Ada yang pemikiran laen sikit mesti ingt macm nih.. 'boleh la tahan ketampanan' hehehe..

 Nampak macam sedap je! Hmm yummy yummy! memang sedap.. Saje nak tunjuk ,dah tahu dah mesti korang dah lama tak mkn Abc depan pagar tu hehe *tetibe je. Sedap, habes licin, mknn tak sampai lagi dah hbes, tapi bukan aku yang punya, nih kakak aku yang punye, aku rasa dia dah lama tak makan Abc sebab tuh jadi mcm tu hehe ^^

 Nih baru aku punye, air Jus Epal. Ahh.. Lega aku dapat minum jus. Dah selama seminggu aku duduk di kawasan pedalaman hanya berminumkan 'sky juice' dan air2 kopi, teh segala so sekarang aku minum air ni plka hahahah...

 Tengok betol betol dekat rojak ni. Tahu lah Terengganu ni famous ng kerepok. Tp.. takkan dekat rojak pun letak kerepok? Heheheh, tak pelah. layaaaan~

 Cheese Burger. Tapi mcm burger biasa saja beza harga -,-'

 Nasi ayam. Nasi semua tak brapa nak panas sbb aku dan yang lain2 rasa dia buat sekali banyak je nasi bile orng orger je teros amek.. mcm buffet lah sng cite .tp boleh lah tahan sedap nye.

dah selesai makan.. bersepah2. Takpe2 orang tu punye kerja hehehe. Actually ada lagi, nasi gorang ayam, nasi goreng kampung dan nasi goreng cina. Tapi.. malas nk snap. Perlu ke? HEhehe :P

Jom ke Taman Monumen. Taman Monumen penuh dengan masjid2 jeh! Aku dengan kakak ku jeh masuk sbb mama ku dan abahku tak nk masuk .. lets enjoy~
yuk! kite tgk masjid2 di dalam dan luar negara :P






Panas banget! BAru masuk dah berpeluh peluh. Basah kuyop tk yah mandi pun tak pe taw. Jimat~


Sape plak yang dekat bawah tu hee ^^








Taj Mahal


Ada sesape yang tak kenal nih masjid ape? ehehehe ,ni lah masjid megara hakhak!~

 ......

Kuangkuangkuang.. dh hbes jalan2, dah nk kluar aku nmpk 'Galeri' .so ape lagi jomlah masok. Aku masok2.. kakak nih bg mcm borang or tak thu lah pe mende en, die ckp. " nih adik, ade pertandingan photography, die nk tgk gmbr yang simple tp ceria" .. aku pun ooohhh, ok. dah nak balik dah :D tak pat lah hehe..

 Dah sembang2.. aku terigin plak nk suruh orang tuh sketch muka ku. Bukan free tp berbayar taw. Murah saja~Die kata 15-20minit. Hmm aku pun okaylah boleh laaa. 

Ainaa : 15 imnit ke?
Kakak : Haa.. A'ah, cik boleh la pergi jalan2 dulu dekat taman.. Ataupun, cik stay mana skrg? Hotel mana?
Ainaa : Emm dah pergi dah, nk balik dah nih. Tak duduk hotel, ni dari kg, Kelantan nak balik kl, singgah jap Terengganu.. Nak cepat, dah order .. baru ayah call ckp nak cepat..
Kakak : Oh, okay takpe yang tuh kita boleh ketepi kan dulu, kita buat yang cik punya dulu.
Ainaa : Ooo. okay okay.. (senyum lebar)

Aku tgk dr jauh je, takot nk g dekat2. takot nnti die tk boleh lukis plak bile tgk muka aku hahahah.. Before die print gmbr tu, die snap dolu muka ku.. masuk studio tu hahaa..*first time. tp takde lah studio sgt.. huhu.. terasa diriku begitu berharga~

Wah2, gigih yeee.. time ni aku dtg dekat je ng die.. die pandang aku,aku pandang die .die senyum aku senyum balik hehe. then..dia ckp..
"nih cik punya ke?"
aku terkezut.. "haaa..a'ah :)"
tu je ..die pun sambung lukis ..

Die sketch2.. terus dan terus.. die tanya plak..

Abang : Cik dari mana ni?
Aku dan Izzati : Dari KoLumpo..
Abang : Oo. dari KoLumpo? Emmm..
Die dgr je, die sketch lagi cantik dari tuuu.. hehehe, bersungguh2 tuh. tp takpe i like~

Dah siaaaapppp.. Nak tengok hasil nya ke? EEE tak nk lah tunjuk~ cek malu hahaha.. boleh tunjuk yang ni je.. tunjuk dari jauh.. tak leh tgk dekat2!

Hehehe okay dah penat? Jom kita layan ni jap seblum korng tinggalkan belog aku hakhakhak~ .

AYAM VS KAMBING

Kambing dan ayam adalah kawan baik. Mereka berkawan sejak mereka baru dilahrikan lagi. Pada suatu hari, ayam telah menghiaskan dirinya dengan menyangkut manik-manik yang berkilauan pada setiap helaian bulunya. Tajinya diasah sehingga berkilauan dan berjalanlah ia menuju ke kediaman kambing. Tiba di kediaman kambing, ayam pun menyapa sahabatnya itu.

Ayam : Kambing, pekabo?
Kambing : Baik, Wah, ayam. Bukan main lagi kau. Kau nak ke mana hensem-hensem ni?
Ayam : Takde ke mana. Sesajalah nak tengok reaksi engko.
Kambing : Tapi kan ayam, macam mana pun ko berhias, ko tetap jalan kaki ayam, kan?
Ayam : Ko kutuk aku ye? Ko pun ape kurangnye.
Kambing : Apa?
Ayam : Nampak mcm alim, Bela janggut. Tapi telur nampak...

p/s : PROMOTE GILERRRRR! huhuh cayalah~