Monday, May 30, 2011

Header header header!

OMG i dah tukar header baru lah.

Jom i show off kan header yang lama lama. Wah macam banyak kali je dah tukar kan?


Ni masa mula mula. Mula2 lah jugak. Yelah kalau nak diceritakan header yang mula mula memang takdelah kan. Ada tulisan TIMES NEW ROMAN tu je lah kan? Hahaha. So theme dia puteh. Puteh rizalman tuh? Hehe^^ The whole blog time nih puteh suci je taw.



 Lama lama dah jadi hitam. Dah berhabuk sangat kan? Blog makin lama makin tua. Semua benda makin lama makin tua, Ada ke makin muda? ..Ini yang second, tapi sekejap giler. sebab rasa tak puas dengan hasil kerja yang ini. Macam perghhh budak budak ke'darjah'an tuh pun boleh buat lah we. Pe brang. ^^



Ini dah blank, main buat jeh. Tapi i still dapat bnyk comment.
"Lawa en blog kau."
"Aku lebih suka yang header ko pgg camera tuh"
"Ainaa ,cane kau edit header tuh?"

Hmmm header nih boleh lah tahan dalam 1 bulan lebih. Lepastuh i fikir hmm boring lah nnti orang nak view pae i asyik muka i jeh. Letak lah pulak dress ke. Ape ke. kan?



Hmm selama beberapa jam. I buat benda nih. Tensen taw? Sbb i lupa size dia. So lepas buat kene try try and try. Lama gilerrr. Dari pagi tadi lg. Baru Siap. Pergh lega noh! Sgt sgt sgt berpuas dengan hasil kerja sendiri. Hope semua suka dgn header yang baru nih. Fresh lagi taw. 

nak tahu apesal saya buat nih lama sgt? Haaa jom kita tgkkk dan belek.

First..



 Hahahaha ok ini yang mula mula buat. Extcited dah en. Yang bawah dammy tuh model. Sketch taw. Crop gambar semua dekat photoshop cs5. Kalau u olls reti guna best ar. Rasa senang, kalau tak reti guna memang perkataan susah wajib keluar lah en dari mulut. Susah lah, pening lah, yelah tak try sampai dapat mana tak susah nya. 



Dah siap edit dkt photoshop. I pergi ke photoscape. Sebab i tak reti lagi dalam bab baba mengedit tulisan guna photoshop. ini yang mula mula ok. Excited bukan? Yess dah boleh upload dkt blog. Wuuuu~



Tiba tiba. Save template je then view blog. Fuhhh cantik! Hahaha cantik banyak ah lu. Nampak dummy je. Tulisan semua dah masuk ke dalam mana ntah. Besar gedabaq gila rupanya size yang i buat nih. Haish.. ni yang i malas dah nih. Tapi tak pe. i teruskan perjalanan i hehe^^



Buat balik tapi just i ubah size header dia. Then kecil kan sikit gmbr dress semua tuh. Sampai sini je dulu i buat lepastuh terus upload dekat blog nak tgk muat tak atau ngam ngam atau sebagainya. Oh nooo. Bila dah upload nd view blog (ya allah mintak mintak muat) Hehehee. Jadi jadi! Yes!!! Boleh mulakan aktiviti mengedit header. Fuhh!


Dah edit semua. Macam ni lah hasil tak sebenar? Hahaha. Bawah tuh nama best friend. Paling kiri nama girl. Sebelah dia kanan. Bertuah en korang ada nama korang? Hehe^^ Bangga sikit. Then ada kata kata konon konon hikmah lah jugak. 


Tak kena lagi? Ubah lagi. Ubah kata kata hikmah tuh. Then center kan yang nama nama tuh. Caya lah. Save nd view!

Still.. macam??? Hmm tak puas hati lagi lah. 


Edit balik. Letak sikit anak panah hahahaa. Tah pape je kan? Tapi.. tak kene lah. Lastly, i buang jelah segala nama anak panah bagai. Hah! Tinggal separuh je. Kan mantop gituuuu. Kihkihkih^^ Tak lah serabot sangat. Lagipun nanti ada yang jeles, nama aku takde, nama die ade. Tak aci lah ape lah. Hmmm sekarang dah adil on.Semua nama tak ada? Boleh? :D So jadi yang macam atas tuh. Click top button. Haaaa see. Itu lah hasilnya.


Walaupun i dah cakap tadi, i nak cakap lg seklali. I edit guna photoshop tapi yang download punya, bukan cd nih. Nak pinjam????? Hehehehe. Cannot cannot. Orang orang tertentu je boleh. 


ADA SEBARANG KOMEN? .. CLICK COMMENTS HEHE^^

1 comment:

  1. leh la tolong watkan header tok hana pasneyh
    xreti aiih gune photoshop
    ^_^

    ReplyDelete