Sunday, May 22, 2011

Kuala Lumpur to Melaka

Tengok skrin lappy sambil gosok gosok mata. Hmm? Netol ke aku nak hupdate belog nih.  Kenapa cepst sangat padehal baru je sampai. Okay excited punya pasal nak cerita aku pergi Melaka. Ekceli pergi Melaka bandaraya bersejarah sangat sangat nih bukan untuk melawat bagai, pergi Melaka nak hantar kakak aku ke UiTM Lendu Alor Gajah, Melaka je pun. Tup tup dah ter pergi Melaka.. hurayyy huray!! Hati pun berkata 'YESSS pergi jalan jalan.'

Okay pagi tadi dengan sepenuh tenaga aku bangun awal dalam pukul 6. Bla bla bla mula mula abah aku singgah dekat petronas mana ntah kononnya nak makan ada MCd bagaaaaaai. Lepastuh macam tak lalu. Pagi buta dah makan MCd. Hmm okay dh boleh teruskan perjalanan huhuhuhu^^ (bile nak sampai UiTM nih.) Aku pulak yang xcited. Yadda yada yadddaaaa. Berhenti dekat perhentian ape ntah dekat N. Sembilan rasanya. Entah sangat saNgat lah. Aku memang lupa gile. Mata dah terbayang makanan gile gile dah nih. Perut pun dah start berzikir. Makan ar en. Nyum. Apahal lah semua makanan pedas pedas cili api je nih? Huh. Nasib baik ada sup sup. Bihun sup ada. Oh yes. Bihun sup no onion one. (itu kakak aku) hahaha. Pergh sehingga menjilat jari.

Dlm sejam dah sampai. Waaaahhh sekarang lah masanya nak tgk mahasiswa kita *keningkening. Gurau ahhh. Lek ar. 

Dah sampai daftar dulu. Daftar kene sorang sorang je. Parents dan yang lain lain tak leh ikut hmmm means student sorang je yang g dftr tapi sebab aku nak amek gmbr so aku celah celah sikit lah. Parents aku dekat bawah khemah.

Masa nih nak balik dah. Nampak tak keceriaan di sebalik wajah dia itu. Hihihih^^
Then lepas je dftr dia bagi nombor bilik dengan nama blok. Jom lah apa lagi.
Tak sabar nak naik hostel dekat U nih sebab hostel U dengan hostel aku lain macam sikit kan.
Dats y xcited jeh!

Biliknya macam biasa jeh saiz. Kecil jeh. Muat untuk tidur dengan study.
Mula mula masuk semua macam nak berebut AKU NAK KATIL BAWAH, AKU NAK LOCKER YANG BELAH ITU INI blablabla.. hahahaha. 

Ada tasik. Hmmmm boleh jogging petang petang kihkihkih. Best nya!!! Serious geram.

Teka ini apa? Hostel lelaki woaaaahhh. Hehehee. Dekat sangat.
Boleh berkomunikasi lagi you.

Yayayaaaaa. Ini hostel my sister. Lawa kan? Cuba zOom. My sis dapat tingkat 3. Bukan atas sekali. Atas seklai tingkat 4/. Hmmmm penat gile ya amat lah weh.

Ini pun lelaki punya. berdepan jeh.
ini tengah renovate ape ntah lah.

Dah dlm pukul 11. Kiteorang semua satu family pergi rest aek angin jap pergi beli barang yang mana tak cukup kan. Pergi tesco yang berdekatan. Dalam pukul 2 somethin' sampai balik hostel my sis. Pukul 3.30 ptg dorang kene berkumpul sebab ada orientasi. Hmm dah smpai kems kems lah bilik tuh. sapu semua kan. Ish jeles gila. Rasa macam hmmm BILA PULAK TURN AKU NAK MASUK U NIH. adoooi. Dah dekat pukul 3 saku, mama abah dengan adek balik pergi meninggalkan kakak ku. Tinggal dia sorang sorang sobsob~ 

Hmmm ... ABAH JOM JALAN JALAN DEKAT MELAKA NAK? ...

 MELAKA RIVER CRUISE
Ini tempat pertama pergi. Bapak lembab, paling -.-' suka sebenarnya kan naik benda nih. Adek aku lah mengamuk nak naik. Dia ingat jetski kot naik laju laju.


 nak jugak terselit gambra aku kan ^^

 MELAKA MONORAIL
Ini pulak aku snap time aku atas 'melaka river cruise' tuh. hahahaha.
Baru je bina takde orang lagi naik. hmmm baru nak naik^^
MENARA JAM BESAR? (ntah lah ape nama ini)



Sempat lagi posing tepi jalan. Takpe background dan suasan yang menarik, bukan?
Dah nak balik kan, adek aku nampak Menara Taming Sari kat atas. Nun tinggi di sana. Dia kata ANGAH JOM NAIK TU NAK? ha'ah aku memang ada duit sgt lah kan nak bawak kau xD

MENARA TAMING SARI



Mula2 nak naik kapal besar nih. Lepastuh masa terhad lagipun dah naik taming sari. So tak yah ar. Lagipun boring. Ambil gmbr je lah erk. Hmm NAK NAIK TAMING SARI KE, NAK NAIK KAPAL BESAR? taming sari.. 


Ni nak balik dah. Singgah kedai ape ntah. Beli makanan dari Melaka sikit. Dalam kereta otw nak balik tertidur. Sampai malam, ANGAH BANGUN ,MAKAN.. singgah kedai dekat tak dekat dengan rumah aku.. Makan tomyam seafood. Pergh mantooooppp!!! Balik je mandi terus sebab badan belengas semacam macam dah tak mandi seminggu then on notebook tengok youtube maharaja lawak kejap. Dan upload gmbr dekat laptop. Hupdate belog. 


p/s : Yang aku geram, semalam kelmarin aku punya lah rilex dekat rumah tak pulak orang nak call text bagai. Hari nhi aku busy nak mebeli belah dekat Melaka. Berpuluh puluh kali kawan dekat hostel call sibuk menanya itu lah ini lah. Ade yang tanya khabar lah. Tanya bile nak balik lah. Kau sabar boleh? Paling aku suka kan orang kacau aku dan nyusahkan aku-.-'. Opsss sorry bukan untuk u MIZZ NINA hahaha :D