Tuesday, May 31, 2011

MALAYSIA'S NEXT TOP FEMALE BLOGGER 2011 BY SANDRA AZWAN

Ahlan Wasahlan semua. (berdebar debar ceh)

Mood semasa menjawab dis questions : Okay, excited.


Harap harap i dapat. Dapat dalam top 30 pun boleh :D Tapi hope nak top 3 lah kan. Ok mula mula bila tengok je. Pergh hadiah die.. biaR betik? Wohoooo! Speechless.. i sedia menjawab soalan yang susah nak di jawab nih. Huhu.


1) Tell us about your blog in 70 words or less. (When and why you started it, how often you update, and your viewers)

- Mula mula blog ini ditubuhkan pada 22 November 2010. Pada hari itu juga berlangsungnya hari peperiksaan besar iaitu SPM. Saya menubuhkan blog ini kerana saya ingin meluahkan segala benda yang saya tahu atau tentang perasaan saya sama ada gembira, sedih, marah suka atau duka di blog ini hihi. Tetapi tidak bagi perkara yang negatif. Selain itu, saya boleh mengisi masa lapang dengan menulis untuk entri baru dengan menceritakan tentang isu isu semasa dan tentang apa yang terjadi di sekeliling saya yang saya tahu dan nampak. Tambahan pula (senyum) saya mempunyai banyak ruang untuk melayari internet pada waktu ini kerana pepriksaan besar untuk kali kedua sudah berakhir dengan baik. Selain itu, melalui blog saya juga boleh mengetahui tentang isu isu semasa yang telah pengikut pengikut di blog saya mengemaskini.
Sejak azali laGi. Cewah. Sejak blog ini ditubuhkan lagi saya sudah aktif dengan mengemaskini blogi ni dengan pelbagai cerita pada setiap hari. Kadangkala, blog ini saya kemaskini 3 kali sehari. Pada awalnya pelawat atau pengikut atau 'silent readers' tidak terlalu ramai untuk jenguk di blog saya. Lama kelamaan semakin saya mengubahsuai blog saya dengan kreativiti saya dan semakin bertambah entri dengan pelbagai cerita yang menarik. Pelawat semakin bertambah hampir 3 thousand. 

2) What is your personal style?

-Saya? Seorang yang simple. Tetapi tidak suka memakai pakaian yang klise? Mesti lain daripada yang lain. Selalunya saya akan memakai shawl (pelbagai jenis) ,dress/t shirt/kemeje so on. Dan kasut bertutup yang bertapak lembut (sneakers) or pakai kasut tutup depan saje tuh bukan sandle pergi prep  semasa di hostel okay? Kasut jalan. Kasut ke hostel saya akan asingkan dengan kasut untuk bersiar siar. Sneakers dan 'kasut bertutup hadapan sahaja' akan saya asingkan juga dengan pakaian yang sesuai. Buat masa nih saya tak pernah lagi pakai high heels, wedges or stilettoS sebab tak de size untuk kaki saya. Kaki lebar kan^^ tetapi saya begitu teringin untuk membeli. Setiap kali nak beli. Try dulu mesti tak muat -.-'
Dan dan dan.. Saya akan kenekan foundation+cream, bedak, pemerah pipi, lipgloss dan eyeliner liquid (not pencil) dengan cukup syarat je, nipis je. Cukup itu sahaja~

3) A picture of you in one of your favorite outfits:




4) Are you the next Malaysia’s Top Female Blogger 2011? Why?

-Eh mestilah. Hahaha. Sebab pertama saya rasa saya sangat layak (dengan yakin tuh). Kedua, sebab saya dah ikut segala peraturan untuk join pertandingan ini. Ketiga, saya antara peminat gila gila gila Sandra Azwan cewaah!, Keempat, sebab setiap hari setiap pagi saya bukak new tab and taip bysandraazwan.blogspot.com. Hahaha macam takde kene mengene je? Kelima, saya aktif dengan blog dan nuffnang. Keenam, saya orang yang pandai berbahasa dan berkata kata. Ketujuh, saya suka menulis dan bercerita di dalam blog ini dengan kisah kisah atau isu semasa seperti novelis lah jugak. Dan Kelapan, saya tahu selok belok tentang blog.

5) I love to read ‘Life with Sandra…..’ because?

-Because?.. isi kandungaannya memberi efek kepada readers. Membuatkan readers makin tertarik dan perasaan ingin tahu makin meluap luap pada sesiapa yang menjadi readers sandra azwan. Design yang di reka oleh sandra azwan juga menarik perhatian readers untuk terus mengetahui perkembangan dalam bidang Sandra Azwan sekarang. ;)


THE ENDS~WISH ME LUCK OLL. SAYA BERHARAP SANGAT SANGAT NIH NAK MEET SANDRA AZWAN. WOHOOOOO!

___________________________________________________________________

So now sebab apa saya nak masuk? Jom baca dan teliti. Pasti anda semua teringin juga hehehe. Sesiapa nak join, boleh je. Tapi kene ikut syarat di bawah ini.

Syarat-syarat Penyertaan:

1) Terbuka kepada semua blogger wanita sahaja.
2) Penyertaan anda mestilah original.
3) Pastikan jawapan anda ringkas, padat dan mencerminkan personaliti anda.
4) Senarai ‘TOP 30’ akan diumumkan setelah berakhirnya pusingan yang pertama.
5) Jawapan dalam Bahasa Melayu atau Bahasa Inggeris.
6) Pastikan anda meletakkan banner contest ini diatas entry yang dibuat dan juga di Sidebar blog anda.(Sehingga contest berakhir)
7)Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan mengenai contest ini, emailkan kepada saya:sandraazwan@gmail.com
8) Pastikan penyertaan anda mengikut syarat-syarat yang telah ditetapkan.
9) Impress ME!!!!
10) 3 Lucky winners will be chosen from 'TOP 30' finalist and the winners will receive:


Main Prize: Sandra Azwan ‘Baby Doll Dress’ worth RM850.00, T-Shirt illustration by Sandra Azwan, A special date with me @ DOME, Pavilion Kuala Lumpur & an exclusive fashion illustration by Sandra Azwan.


1st Prize: Sandra Azwan ‘Front Zipper Top’ worth RM550.00, T-Shirt illustration by Sandra Azwan, A special date with me @ DOME, Pavilion Kuala Lumpur & an exclusive fashion illustration by Sandra Azwan.


2nd Prize: T-Shirt illustration by Sandra Azwan, A special date with me @ Coffee Bean, Pavilion Kuala Lumpur & an exclusive fashion illustration by Sandra Azwan.

Have fun and good luck girls! ;)

2 comments:

  1. Hello Cik Aina.....terima kasih kerana join...;-)
    Peace..;-) Good luck!

    ReplyDelete
  2. Orait~dap dup dap dup.. bila lah nak keluar result nya ye.. hehehe!

    ReplyDelete