Sunday, June 5, 2011

Perempuan yang paling matang ialah bila dia putus cinta

Salam readers,

Best kan titile tuh? Haaaaa. Title tuh aku dapat dari sebuah novel yang dah habes aku baca kot. Kot lah. Novel nya ialah 'Valentina Nervosa'. Pernah baca? Pernah nampak? Hmm apa ap pun. Buku tuh mengisahkan tentang seorang perempuan yang sakit. Sakit dia pelik.Sakit valentina nervosa lah ahaks~ Maksudnya bila tibe je hri Valentine dia akan menangis mengenangkan kisah lalu. Nervosa pula sinonim dengan 'nervous'. Perempuan nih takut, gementar, gemeruh semua lah yang sama maksud dengan berdebar debar tuh bila tiba je hari Valentine. Sebab tuh dia menangis. Sedih jugak cerita dia. Tapi sebenarnya aku tak baca habis lafgi. hehehe.

Okay bukan ini yang aku nak cerita. Tapi ade lah selit sikit kan .Ade jugk kene mengena dgn tajuk kan? APa salahnya intro for entri nih aku cerita pasal novel kankankan. Ahaks~ Hmmm so dengan rasa bangganya aku dengan rasa hati terbuka cehceh.. nak cerita sikit pasal kisah dulu dulu bersama dengan dia Siapa dia? Hmm biarlah nama dia terpahat dalam hati aku buat masa sekarang. Nanti lambat laun u olls tahu jugak. Kantoi jugak sikit sikit. Heee. Tapi melalui kajian yang aku buat. Pengunjung2 di blog ini takkan tahu siapa orangnya. Maybe adalah dalam 5 orang macam tu. Boleh aku mula? Bismillah..

Mula mula.. (cerita sekadar yang aku ingat)
Kenal dia masa form.. 2. Aku dengan dia satu sekolah.Tapi tak pernah tegur. Tegur pun dekat Fb. Itu pun jarang. Macam tak rapat ar. Kenal kenal macam tuh je. Macam mana boleh suka suka DUKA? ehh eh silap. Macam mana boleh suka?

1. Aku buat open house. Aku ajak dia. Dia datang .. pakai baju warna MERAH. Aku baju warna PURPLE. Hmm balik balik balik. Dah habes tuh. Aku kemas rumah. Ada 1 receivd meseg. Aku bukak. Ada text dari nombor celcom. Dia kenalkan diri dia (siapa dia and tanya tengah buat). Ohh baru aku tahu, dia nih rupanya. mana dapat num aku? Sebelum tuh aku rasa dia ada mintak num aku kat fb ke atau kat kawan dia (lebih kurang ar, serious lupa doe). So text arr. Best jugak text dengan mamat nih. *keningkening. Aku cakap aku tengah kemas rumah semua. Dia kata 'takpelah kemas ar rumah dulu. Nanti text balik' Aku guna maxis kan. Dia celcom. So.. bila dah ada orang text aku. Aku macam selalu nak topup lah. Phone pun sentiasa kat tangan. Takut takut dia call ke *mana tahu kaaan. Hmm rugi plak tak ngkat. Peluang doeh!. Masa nih text ckp 'kau dan aku' je. Okay belum maju okay ;)

2. Dah text text.. Dia nak berpacaran dengan aku. Aku cakap tengok dulu sebab sebenarnya aku tengah kpel  ng someone dia duduk Sabah now. Hmm sangat sangat lupa. Tapi bila pergi sekolah kiteorang macam dah mula malu malu anjing. Aku plak macam biasa ar. Datang je sekolah terus pergi kat kawan2 aku. And...

'weh weh... aku ada cerita nih, blabla mintak cpel dgn aku. Tapi mcm mana dengan blabla2?'.

'Hah? biar betik Ainaa? Eee dia dah lah cute. Kau amek je die Ainaa'..

3.Aku confuse.. Hari demi hari, dia diam. Aku plak tanya 'betol ke kau nak kpel dengan aku?' Dia cakap aku tak kesah.. ikut kau lah (ikut aku).. Aku dah pening dah dengan mamat sorang nih. So boleh arr. Kiteorang kpel .Tapi macm tak de perasaan. cakap kau dan aku lagi.. Esok prgi sekolah aku malu teruk. Dia cakap dengan kawan2 dia aku yang nak kpl;e dengan dia. Menangis tak berlagu aku dekat sekolah. Balik balik aku terus nak break dengan dia. Dia pun okay dan senyum. Pergh sakit hati sangat. Aku rasa aku macam bodoh2 je. Dia nih nak main2kan aku ke  ape? Gile!!..

4. Hmmm hari demi hari dia still dlm ingtn aku. Kiteorang macam bergaduh. Sama sama benci. Dia benci aku, aku benci dia. Tiba tiba aku rapat dengan kawan dia nih. Diaorang ckp kawan dia nhi nak kpel dengan aku. Aku tengok dia (blabla) diam je waktu tuh. Maybe dia terasa. Dan mybe jugak dia dah mula rasa jeles dengan aku.

Tak ingt time bile erk. Masa sebelum tuh, masa cuti kawan dia yan lain hahaha (kawan dia ramai sangat). Buat open house. Aku ikot. Kawan dia nih amek gmbr masa kiteorang berjalan. Masukkan dlm fb terkantoi dengan Boyfriend aku yang tadi. Lepastuh terus puttus (yes! putus). jAHAT KAN AKU? Dah sekarang dua dua aku takde. Bagusssss..

5. Lama tuh. Masa dah sekolah kot. Kawan blasbla call aku. Cakap blabla nak cpel balik dengan aku. Serious tak tipu.. Aku tertanya tanya. kenapa dia tak cakap sendiri? Mungkin dah rasa bersalah dan malu dengan apa yang dia buat dekat aku. Dan.. dia nak cpl balik mungkin dia dgr org2 cakap kawan dia tuh nak cpel dgn aku. So... dia tk nk ar aku dkt orang lain.

6. So dia dah cakap sendiri dengan aku. Dia mintak maaf ,meneyesal, tak buat lagi semua ar. Tiba tiba dia cakap 'saya' dengan aku. Hmm. Aku still lagi 'aku' dengan dia. Hahaha. So lepas jeh cpel yang kedua nih. Kiteorang memang baik gile. AKu sayng die. Die sayang aku. Cewaah. BAru bermula betuil betul berputik CINTA. Wah wah komain lagi eh.! Hmm dia panggil aku 'tuttt'.. aku panggil dia 'tuttututtt..' AHaks~

7. Hmm dalam beberapa minggu plak. Ada perempuan boek nih rapat dengan dia nih (aku perhati dah lama). Serious mengada giler. Aku pun bengang arr. Dia macam saje nak bagi aku jeles. Aku memang perassan semua gerak geri dia. Si cpel aku nih plak mengada jugak pergi layan .Sumpah time nihaku grrrr-.-' panas panas. Tapi tak pe. Aku sabar jeh. Sampai satu masa nih. Aku badmood. Semua perasan aku badmood. Aku pun tak tahu kenapa. Inilah kali pertama aku badmood seteruk ini hanya kerana dia. Badmood aku lain. Masa dekat skeolah, aku tak leh fokus.. Asyik teringt pasal benda tuh. Mana tak nya? Perempuan tuh sampai tulis dalam blog dia pasal cpel aku? Tajuk entri tuh nama penuh cpel aku. Macam apa erk?.. Lepastuh lepastuh.. 

8. Masa ada jamuan kelas, dia pergi main game dgn cpel aku nih and amek gambar. Masukkan gambar dalam fb. We wehhhh. Panas panas. Aku pun malas ar. Tk pelah. Walaupuin kau sayang aku, konon2 aku bagi peluang dia dengan perempuan tuh (baik2 dan kelkaar). Malam tuh dia call aku. Aku tk nk layan dia tahu tak????. Kenapa jadi macam nih? Lepas satu satu.. Dah hilang masalah, datang balik masalah.. (okay aku menangis).

9. Sejak perempuan tuh dah pindah sekolah, aku okay. Lega siooooot.! Kiteorang dah okay. Dlaam sebulan kiteorang break gak. Sebab kiteorang tak sesuai rupanya.. Dia ada pilihan lain. Pilihan dia yang nih dah cpel. Sekarang dah break. Tapi dia still sayang ex gf dia nih. Aku tahu.. Dia sayang lebih dari dia sayang aku.. Sejak aku break gak dengan dia.. Aku jadi lebih matang ahaks.

10. Dia cpel  dengan perempuan tuh dalam 5 bulan. Okay lama. Hmm sekarang?? Kawan macam biasa. Hari tuh dia datng rumah aku nak amek somethin' .Tak boleh bgthu nanti kantoi habes. Hahahaa. Sejak dia dtg rumah aku. Aku macam layan balik dgn dia. Tapi dlm fb je lah. Segan doe nak contact dlm phone. Lagipun dah lama kite break en?.Hmm sekarangaku just boleh smpaikan salam aku kat die je. Sayang ada lagi? Ada kot. Hahah. Tapi buat apa.. Kalau di takdirkan aku dengan dia kan best. 

11. Apa apa pun. Dia baik dan terbaiiik dan terboeeeekkkk. Sampai sekarang aku ingat kau. lastly, harap kau dapat perempuan macam aku lagi. Cewaaah! Ahaks~ 

Kelakar lah. Aku menangis pulak dah masa nak taip nih. Sebab baru terasa yang dia begitu berharga sekali and and teringat kisah aku dengan dia and baru terasa kehilangan dia *baru sekarang ye kak. Hahah. terukteruk xD Nak tahu ke dia siapa?..

He's...

JENG









JENG












JENG











JENG









JENGGGGGG..





ceh...cepat je nak tahu yee. Wek wek..




created  by,
Ainaa
4:10 petang (dalam kereta ke UiTm Alor Gajah, Melaka)

2 comments:

  1. lagi matang kalau perempuan itu pandai mengatur perjalanan hidup sebelum membuat sesuatu keputusan. :) hahahahhh

    ReplyDelete
  2. okay hannann.. faham lah sikit sikit hari tuh.
    sekarang dah faham sepenuhny sebab kalau perempuan dh matang mmg mcm tuh hahaha...

    ReplyDelete