Sunday, June 5, 2011

Persandingan Hafiz dan Syikin

Salam readers *maaf bagi penggunaan aku



Hai. Wah cepat betol aku update ye. Padehal baru bebrapa jam lepas aku update. Itu cerita lain. Ini yang lain pulak. Hahaha. Ade ke cerita yang sama? Aneh aneh. Okay. Gambar dekat atas cuma hiasan saje. Habes buat apa kita dok snap snap gambar tapi perap je gambar dalam camera or pendrive or laptop? Kankankan. Jadi aku upload lah dalam blog nih. Dalam fesbuk tak nak ah. Penuh sangat dah kihkihkih~

Okay hari nih dah hari ahad (pagi 1:20). Hari Jumaat petang lepas sembahyang Jumaat aku bertolak ke Kuantan sebab ada kenduri sedare Abah aku. Tapi kenduri nya hari Sabtu. Yelaa mesti lah kita memerlukan rehat yang secukupnya kan. Kalau bertolak hari Sabtu pagi pun mesti penat gileeee. Bukan masa nak mengambil gambar pengantin or makan ke ape. Tapi tidur dah aku rasa. Ahaks~





Gambar nih petang time dah sampai terus nak main bola gergasi. Kihkihkih~ SDampai tergolek golek di buatnya. 


Okay bila dahjalan jauh mesti lapar lah ,dahaga lah. Semua penyakit lah datang. Hmm sampai je dekat Temerloh. Berhenti dekat perhentiannya, Perhentian Temerloh. Aku makan sup sup je. Bukan sakit hahah tapi tak lalu aku nak makan nasi bagai dalam keadaan tengah mual mual nih. Jalan jauh hmm macam mabuk lah sikit. Rasa nak muntah semua ada. Sampai dalam pukul 5:45 petang. Tapi tak duduk rumah pengantin. Aku duduk rumah sedare kepada pengantin tuh kot. Rumah warna hijau yang dekat atas tuh. Ntah lah sedrae ke adek beradik ke tak pasti saangat xD Apo dah!


Cis, budak nih menangis plak tengok aku. Berkepit je dengan mamanya. Lempang nak? Ahaks~


Cincin untuk pengantin lelaki. Masa nih orang semua takde. Semua pergi masjid (akad nikah). So aku sakan ar dok bergambar dan syok sendiri. Hahaha.


Sibuk jeh nak amek gak bende alah nih? HAhahahahampeh.


Aku dah rasmi dah pelamin nya cewaah!




Macam budak cerita ape nth. Mia eh nama dia? Yang comel comel tuh. Ahaha. Geram betul. Yang kelkarnya. Mamanya cerita 'bawak pergi kedai gunting rambut, sampai 3 orang cina pegang kepala dia tak gunting2 gak..menagis' hahah. kesian kau kan.


Bilik nya. Ha'ah semua tempat aku masuk. Yeeee.


Bosan lah duduk dalam rumah. Teringin jugak nak tengok orang hias pelamin dan tempat makan pengantin^^ jOM JOM.



Sangat kreatif! I looooiike verasy much okay?



Akad nikah malam baru berlangsung. Aku tak pergi lah. Just duduk rumah pengantin kemas rumah. Hidang makanan, tengok orang pasang khemah, hias pelamin. Hihih. Duduk bilik pengantin sekejap. Hahaha kankankan. Lama lah jugak sebab.. Malam tuh 3 pengantin sekali nak akad nikah. Dengar dengar belah kiteorang yang datang dulu, tapi belah aku yang last sekali di nikahkan. Huuu. Lafaz dalam dua kali lah sebab kali pertama (cewah kali pertama) ,tok imam tak dengar suara pengantin lelaki. Lagipun jarang jarang orang lafaz sekali. Betol tak?^^

Dah pukul 9 somethin'. Wah ramai serbu rumah sebab .. Sebab apa lagi kalau bukan sebab nak makan. Semua lapar. 'lepas maghrib tak yah masak, kita makan nasi kenduri' huhuh. So, hmmm macam pelik ar aku sorang je pakai jeans bagai. Orang lain pakai baju kurung. Punya lah sopan. Ye ahh. Aku mana bawak baju kurung lebih. Baju sepasang je. Lagi pun kan aku baru jeh sampai dekat Kuantan nih. Konon2 orang jauh lah kan. Heee.

Nak tengok pengantin?

jeng jeng jeng..




Mereka baru balik dari akad. Yelah kalau sebelum mana nak bergambar cam gini? Hehehe^ Aku plak yang teringin (gatal gatal). Balik dalam pukul 11. Tengah bosan bosan. Aku text Anis.

Aku : Anis kau buat ape? Mesti tengah buat persiapan untuk persandingan kan?

Anis : A'ah, malam nih pun ada persandingan

Aku : Oh, aku akad nikah malam nih (eh? cuba baca betol2) haha.

Anis : Aku akad nikah lepas asar tadi. Nervous plak aku tengok (perhatikan plak ayat dia, hahah kiteorang memang pelik ,tk reti guna bahasa -.-')

Aku : Hmm memang pun. Kita plak yang nervous.



ESOKNYA

Pagi pagi ntah pukul berapa aku bangun. Dah bangun tidur balik sebab perghh mengantuk gile ah. Lepastu Abah aku kejut. 'angah bangun orang datang'.. Alah orang nih sibuk jeh nak datang rumah nih. Datng lah rumah pengantin. Semak semak semak!! Hahaha mulut kuang jaqqq. So aku bangun tengok mama aku dengan saudara mara semua buat kerja. Buat makanan untuk pengantin. Takkan pengantin makan lauk biasa macam kita masak kot? Ahaks~



Ini apa erk?




Ayam betol betol golek nih. Sos dia buat sendiri. Yelaa takkan nak beli pulak. Sos lada hitam plus sos thai. Makan tak sos thai? Pergh sedap. Disebabkan sini belah belah kelantan semua. Cakap pun kelantan. Semua ada, pahang, kelantan, siam hahaha. So jadi masakan dia macam belah sana ar. 

Tadaaaa itu saje yang sempat aku amek. Heheheh. Lepastuh aku nak kene pergi mandi! (Laaa tak mandi lagi rupanya dia nih) .Dalam pukul 12 somethin' aku nd family bergerak ke rumah pengantin nak menjamu selera nasi kenduri~



Ketibaan kedua dua mempelai ye!


yayayaaaaa.. mari kita buat xtvt menghalau lalat hahaha.






Meleleh ayaq liuq aku tengok.


Pengantin lelaki. AMACAM??!! hahahaha.


Yes aku dapat amek gmbr depan 2 wohoooo! Ahahahaa.






Ni sikit. Dah habes kenduri.. Haaa amek kau.



Alamak teleng lah plak pale nak tengok bende alah nih. Sorry lupa nak rotate. Takpe kan?


Hantaran lelaki bagi perempuan hehehhe. Kek secret Recipe punya lah sedap. Slurp! Sampai belah perempuan bagi kek biasa jeh. Huhuhu.



Keluarga belah lelaki. Verayyyy sporting ah. Best!



Aicheh! .. Hahah saje je nak try test. Teringin jugak kan. Aku sorang sorang dekat situ. Means?.. Hehehe..


Kek dia dah cair dah.. Lama sangat kot nd tak simpa dalam peti. Semua lorat kan mana nak sempatnya nak simpan sana sini.





Aku pun sibuk nak makan gak hahaha. Sedap sedap. Nyum nyum. Jemput tengok semuaaaaaa.

Okay. Dalam pukul 3 somethin' balik rumah saudara aku yang aku tidur tuh. Huhuhuh. Rehat rehat dekat rumah tuh dalam 10 minit dan bertolak pulang. Belum pulang lagi. Singgah dulu di mana mana ,di Bandar Kuantan ke.. Heheh. Jom beli keropok.


Dah sampai dalam pukul 9 sebab tepat tepat. Aku bukak je tv AF start. Af alaaaah yang Erul terkeluar tuh. Hehehe. Kenapa Erul terkeluar? Ahhh. Hazama je lah yang terkeluar. Ape lah yang sedap sgt dekat Hazama. Setakat dia dah pernh jd artis then orang konon anggap dia pandai nynyi buat apa. Piraaaah! Sekarang nak tidur. Sambung lagi dengan kisah tentang seseorang. Tungggguuuuuuuuuuuuuu~