Saturday, October 15, 2011

Younger Brother

Salam,

"Angah tolong buat air."

Paling lemah betul lah aku kalau orang suruh aku buat air. Bukan tak reti, takot takot tak sedap ke. Terlebih gula ke mana tahu kan. Bak kata orang Kelantan MANIH LETING MU BUAT AIR. Okay cover sikit kening yang sedang berkerut kerut tanda tak faham. Sebenarnya benda nih tak memerlukan tahap kefahaman yang sangat tinggi. Kalau uOls berada dalam keadaan tak faham tahap kritikal sekali pun. Bukannya jadi isu ramai orang pun dan tak masuk paper front page pun benda nih. Kuikuikui~






Dialog tadi tujuan aku nak bagi mukadimah dekat uOls yang sedang membaca entri yang penuh bermakna ini. Terima kasih semua sebab setiap kali aku post/update/ dan sewaktu dengannya, uOls menjadi pembaca setia. Baik, dialog dekat atas nun jauh di sana tuh nak bagitahu mama aku suruh aku buat air sempena nak sambut hari jadi adek aku petang tadi. *Alah adek aku bawak puak dia je. Kalau uOls tengok gambar pun dah tahu, bukan. Kalau tak tahu jugak tuh aku tak tahu dia manusia dari planet mana.

Adelah dalam 8 orang yang datang. 8 orang tapi suara macam 8x2 orang *bunyi macam ...huhahuhahuhahuhaaa! Sebenarnya hari jadi dia 18 Oktober, tapi dia nak sambut awal. Tiab tiba dia kata dekat mama..

"Mama, esok(hari ni) buat harijadi adek taw. Adek dah panggil kawan adek dah suruh datang esok." 
Hah?Dah panggil kawan? Okay. Dengan ikhlas hati, kene buat jugak.


Sebelum nak potong kek ni. Malas nak cerita lah en. Adek aku punya lah mengalahkan perempuan tahap ketakutan nak potong kek tuh. (tak pernah pegang pisau even yang plastic)

Muka memang kene macam ni kalau tak pernah pegang pisau

Kene er ngumpat aku? Kihkihkih aku tahu.


Muka bila dah terlebih ke'excited'an dia xD

Tak tahu kenaap nak mengangis bila tengok gambar nih. Teringat something.
Okay Ainaa relax..

TEARS *i think i terlalu happy tengok adek gembira sampai
boleh mngalirkan air mata

Yelah baru aku tahu. Selalu adek kene marah tak tentu fasal dengan aku. Baru aku tahu macam mana nak tahu aku sayang adik aku atau tak xD

2 comments:

  1. Hehehe kan? Tak sempat rasa coklat dia. dapat rasa cake je, Bebudak dah makan :O

    ReplyDelete