Friday, December 30, 2011

sekeping hati

"Angah, kawan lelaki tu siapa? dia ada bagi angah pelajaran macam abah and mama kasi? ada kasi kasih sayang yang macam along dan kimi kasi? kawan ni angah.. sementara sahaja. lepas satu pergi, sepuluh yang akan datang. pandang positif. bagus pun dia tinggalkan angah. even kawan tu tak rapat, tapi kalau kawan yang susah pun dia tetap akan tolong apetah lagi kawan yang sangat rapat. kawan rapat takkan tinggalkan kita even kita susah, kalau senang sama senang, susah sama susah, ketawa sama-sama. itulah kawan sejati.

sekarang dia tinggalkan angah. nanti-nanti orang lain akan tinggalkan dia. ingat angah, dunia ni berputar. sekarang ni dekat atas, eosk lusa kita kat bawah. sekarang kita senang, esok maybe kita susah.

angah, sekarang ni je angah rasa susah nak lupa. sebab still baru lagi, tunggu lah 2-3 minggu. sure angah akan happy. sebab angah kan ada mama, abah, along and adik kimi. semua orang sayang angah. kalau angah tak happy, senyum lah selalu. sebaba kalau angah senyum, angah akan menyebabkan orang lain pun tersenyum. and dengan senyuman, musuh pun boleh jadi kawan. Ingat tu angah. study lagi penting. tak salah kalau angah pentingkan diri untuk study. sebab bila angah berjaya, ramai kawan akan datang pada angah.."

1 comment:

  1. ermm...betol gak tu..if u r student...education is more important...u r still young...hihih..selamat tahun baru

    ReplyDelete