Sunday, April 29, 2012

seronok tak seronok tak

salam. mohon tidak menyampah dengan gambar yang ada tercalit sedikit warna kuning, aku tidak sengaja ^^



aku keluar rumah tadi. dengan niat nak pergi beli buku(PWTC). sudah tentu lah buku-buku yang extra super awesome, lebih awesome daripada yang ada dekat rumah yang berbentuk petak ni kan. aku keluar bukan sehelai, tapi dua helai. ehem ehem, maksud aku. dua manusia.

bukan dengan pakwe lah. dengan kakak lah.

pergi naik kereta. kereta namanya viva. wah seronok tak terkata manusia pada abad 20an ni bila dah dapat kereta baru. tapi kecil je lah. takde macam kereta kau, besar gedabak nak matik.

dan kami terpaksa.. pardon? terpaksa. terpaksa parking dekat tempat letak kereta yang berhampiran dengan LRT Setawangsa. Apahal ni der? Abah aku kata.

"Parking dekat Setiawangsa lah, sebab jalan semua tutup"

Kau tak tengok weh tahap kekecewaan muka aku dan manusia sorang lagi ni. okay tak apa. dengar kata bapa, anak yang solehah. bukan begitu? tiba tiba.. haaaaa ayat 'tba-tiba' ni kan buat mata kau yang tengah baca ni makin bulat pulak. dah lah bulat sebesar belon. 

tiba-tiba aku terserempak dengan warga-warga kuning. aku panggil warga kuning je lah. kalau nak bagi nama ada banyak taw. bersih lah, duduk bantah lah, lynas lah. ececeh nampak tak keilmuan kepolitikan aku dekat situ. haaa kau. takut aku dibuatnya, menggelegak darah dalam arteri-arteri aku ni taw. (sangat budak sains lah tuh? haha) sampaikan aku macam, alamak apahal ni. hamagawd hamagawd. tuhan.. tolong aku, selamatkan nyawa aku. hakhak. itu sumpah poyo tahap sembilan point sembilan.

aku baru berhimpit sekejap (setengah jam), dah tahu segala benda. kau yang tak tahu apa, duduk dekat rumah tengok tv, tengok facebook, tengok twitter tahu nak jadi pengulas BERSIH syok sendiri je kan. dem.

hai ainaa. bila nak habis bebelan tak seberapa yang tak akan pernah nak masuk dalam soalan pertengahan tahun tak lama lagi ni? kbye. salam.

budak hingusan

pergh kau tak tahu berpeluh-peluh macam mandi dekat swimming pool rumah nina dah aku. samapi-sampai masuk je arghhhh lega doh dengan rasa sejuk aircond dekat kutub utaranya. dengan tengok muka semua fresh tahap gabannya. okay bye.

tempat pertama aku pergi, karangkraf. okay sangat lah merah jambu. aku paling suka. tapi buku dia aku tak de lah minat mana. majalah-majalah je yang aku beli. tengok lah tuh. kunun-kunun je tuh. eh tapi betul lah aku beli okay?

jom lah aku nak show off sikit gambar aku dekat korang.

the writer..
muka macam ni nak bergambar dengan si tengah?okay fine.

Norhayati Berahim. aku dah tak mampu nak beli novel lagi.
dalam dompet tinggal gambar aku je.

Ain Maisarah

"Hai, nama siapa? Umur berapa ni? Oh form 5. Okay good luck for SPM okay. Ainaa pernah baca buku Ain Maisarah?" sambil tangan menandatangani poster yang kunun-kunun comel tuh.

beberapa jam kenudian, aku dengan kakak pergi the mall. tengok-tengok kejap jiran aku punya booth.



 ini cantik kan? plihan Ainaa. haaaa kau. hahaha

not novel.

thank you aisa ling lung <3


itu sahaja untuk hari ini. ada apa-apa nak tanya atau nak kata. macam biasa broooo. selamat malam dan lena tidur. jangan tidur seperti tidur di jamban. 

1 comment: