Monday, February 24, 2014

Majlis Mentortee Fashion (Fashion Student Association) Chinese Theme

assalamualaikum =)



alhamdulillah dh masuk semester ke 2 (diploma) aku study dalam bidang seni reka fesyen. still adek adek lagi tapi perasan diri ni kakak. haha bukan aku je perasan orang lain pun perasan. mana taknya, budak2 sem 1 macam blur nak arwah and macam kekok nak borak2 ng kiteorang. dorang pulak pergi panggil kakak walhal dorang lai tua. ada yang dah umur 23, 20,21. fuh siapa lah tu kan! hahaha =)

okay so back to the tpic. our grand dinner fass with chinese theme. blergh time aku mula2 dengar je aku dah fikir memacam nak pakai baju apa, kasut apa, nak hias cemana2 ni. aku ni xde lah bergaya sgt. setakat pakai turban tu nenek aku pun boleh je.. haha =)

yadda yadda, aku cadang pergi cari baju dekat somewhere dekat kl. fullemak! mampu telan ayaq liuq ja laaaaaa. duit xberapa nak cukup ereti kata lain xmasyukkkkk. al maklumlh, student lagi dan masih di peringkat orang xbekerjaya lagi huahuahua T_T parents pun bukan style dato2 datin2. alah kau hingat yang duduk bandar semua berduit ke? kau hingat yang duduk bandar semua mampu ke?! kalau kau berfikiran macam tu kau mmg djaman 1990. bukan kau je djaman 1990, pemikiran kau pun sama ahaha =)



okay so baju dah dapat, tudung aku pakai je apa ada. and untuk pengetahuan semua. aku memang x iksaited langsung nak pergi dinner (xthu lah kenapa). aku rasa macam... WE BRO ESOK DINNER KE? HOKAY. *SAMBUNG BUAT KERJA* kau tak tahu orang lain sibuk dgn nak pakai kasut apa, tudung apa. aku mcm alah biarlah malas nak fikir. sebab aku ada banyak lg masalah lain yg belum selesai.



yadda yaddaaaaa yadda. 2 hari sebelum meeting oll committee members were present at da dinner meeting.. macam biasalah Amir mesti tingtong punya. lewls. kata pukul 8, aku pun dgn sakit perutnya gigih gak berkejar (xnak lambat punya pasal). lastly, start pukul 9malam. dem! i love it so much and its just so great hahaha =) so meeting ni berlangsung dalam 2 hari jgk. cuma hari kedua aku xdtg sebab aku xberapa nak sihat. xsihat sebab keluar dr pg malam tu baru smpai.. and kau nak pergi meeting ni?! argh balik memang terlentang ar cite dia.

so tibalah hari yang ditunggu2 (ditunggu2 sangat keeen).

oh paling xleh belah kelas aku wakil 2 orang je pergi (aku dan izzah). budak laki 2ekor tu (yus dan rizwan) dah dipaksa pergi tp berkeras gak xnak pergi. yang lain2 apa lagi katanya dh pergi sem lepas so xnak join lah erk sem ni lewls.

dan menyakitkan hati bila tengah siap2 dalam bilik, tetibe nampak kelibat yus and rizwan. mula2 aku rasa macam HMM MACAM YUS.. AHH SALAH ORANG KOT. haa mula2 rasa macam tu lah. then, kali kedua aku nampak lg kelibat dia. yang ni aku rasa macam ni EH TAKKAN YUS DATANG KOT.. KATA TAK DTG. kali ketiga aku pusing mmg betul budak 2 ekor ni dtg. siap lelambai lagi. aku pun xkurang jgk, mcm xjumpa 8tahun 9bulan lagaknya.. harhar. it has surprised me..

hope enjoy the picture below.







preparation for dinner. aku kena datang sebab aku pegang jawatan sebagai Setiausaha. fuh takdelah rasa berat. setakat buat surat itu ini hujung jari je beb. hahaha just kidding =)






ainaa : eh izzah boleh tak tu??!! ke nak aku yang buat?! 



thanks ami sudi make up kan aku. semua cakap waaa comel nya cantikya. gaytew! kahkahkahkah =D
aku make up bila ada event2 besar macam ni je. ada photoshoot ke.. aku make up lah 10inci. kalau raya haji ke raya puasa ke pergi beraya ke pergi sahopping ke.. aku pakai lipstick jah!




3 gambar di atas ni classmates aku. mohon hulurkan perasaan kesian tu siket. 4 orang je datang daripada 18 orang! huaaaa T_T kalau satu kelas pergi mesti lagi harok. cayalah. hahaha. 



oh kay! sini aku perkenalkan. yang belah kiri ni hariz, yang kanan ni Bam. dorang ni gambargrapher aku. geela lah aku yang xbekerjaya ni dah ada gambargrapher kot. hihihihihh ^^

thanks Hariz yang comel lagi letop! =)) (ini sweet talker nak matik)




lecturer2 tunggu turn nak masuk. jengjengjeng! homai miss nasyi (belah kanan sekali) hot letups siakkkk!




students part5


part 2




lecturer


lecturer





okay sampai sini sahaja. report harus disiapkan. ni aku ekceli baru balik dari kelas ni. balik2 terus sambung taip. sebelum pergi kelas lagi dah start type.. gigih tak gigih makngah cuolls nih!! thanks fer reading! assalamualaikum! =)