Sunday, June 29, 2014

Saling membantu #Day1

Assalamualaikum and ahlan wasahlan ramadhan al mubarak.

semoga amalan amalan kita diterima Allah swt. ops. sebelum terlanjur terlajak baca till the 365 words better yet you ask yourself. have you done perform your solat? (jangan puasa semata dua mata) please. ini bukan laman sesawang yang melalaikan (insyaAllah). perform your solat first then it's up to you nak buat apa. nak baca entri ini ke, nak kutuk ke, nak mengata ke. astagfirullah. nauzubilahiminzalik. haha =)

again. here's are lapok story. i just hope (really) i could lay down my pointy fingertips to the keyboard to tell the stories. alhamdulillah i did it. haih too many probs kalau nak disenaraikan kenapa susah nak hupdate blog skrg. salah satunya faktor masa and the main factor is internet takde (aip!! marah ni marah ni...buat muka marah sikettttt)

SORRY GUYS.

so last weekend i went to kuala lumpur. or what they called it as cooler lumpur. sebab lumpurians is too cool haha =D balik bersebab, sebab kita terlalu pemurah hati nak tolong kawan. Arif asked me almost 3times

"jadi model kita nak?" and the answered mesti mengecewakan,

"x nak lah. xnak lah. cari orang lain lah. xreti pose lah. bukan poser lah." ah banyak pulak alasan kau kan. mesti arif rasa nak cepuk ja. but me no worries, arif is the coolest man ever i've known =))

tapi apa yg kelakar disini adalah jawapan yang kelakar dan annoying. it is "jadi model suri rumah awak boleh lah" kakaka. no im just kidding. those yang rapat dgn kita, dia tahu lah perangai mcm mana.

last sekali. okay terima jelah. kesian dekat Arif. takut merana, kita terima. haaaa gaytewwww!

keindahan tu terletak pada wajah. sebab tu maknusia maknusia sekalian alam suka tgk muka kita. =P


Actually this is Arif's assignment. so im as his friend/buah hati/kekasih hati/kekasih gelap just helped Arif to be his model. kerana itu the titile of this entry is saling membantu.




nice shoot Arif. kita suka tengok! you are talented in photography. editing, shooting semua bagi dekat awak lah. and paling best gambar kita dapat,


make it to the small sebab saya pun xsanggup nak tengok. everytime i look at this pic, i laugh out louder sampai topeng mask pun tercabut. rawatan muka failed. hahahaha =D

Arrived @KTM Ipoh at 4. katanya nak matahari waktu petang/senja.
we was there till 6. then heading to Kuala Lumpur.
Arrived at Kuala Lumpur (ainaa's home) at 8:30. mama and abah had given permission for them to sleep at home. (boleh jimat duit rm400++ untuk hotel sahaja. tidakkah begitu, haha)

so haha sampai tu kita jadi suri rumah tangga sekjap. buat air, potong buah bagi, hidang makanan air dekat Arif and Yus. nampak muka lapar tu. but mereka masih ada hati dan larat nak keluar pergi makan.

we went to char kuey tiaw, mali's corner. alhamdulillah yummy and breppp kenyang to the max.

balik tak tidur pun. semua segar bugar buat macam rumah sendiri (LOL). continued buat kerja masing-masing. sorry to be continue the saling membantu story #Day2 soon! =)