Monday, October 20, 2014

Crush & Touch

assalamualaikum, silent readers =)

got ideas nak tulis apa entri kali ni. otak tepu tiba tiba like ting!ting!ting! gaytewww. koghaserrrrrr?

engkorang mesti ada CRUSH. aha! sebelum tu nak bgthu, hari ni all about crush and so on jangan risau bukan lagi all about that bass. bila cakap pasal crush. crush.. crush.. crush.. of couse lah ada crush since tuhan dah bagi hati dekat kita/kita pun dah dikurniakan perasaan yang suci murni (fitrah)  so xpelik sangat bila kita ada perasaan dekat manusia yang berlainan jantina *ehem ehem*

TAPI

setiap ayat harus ada tapi. ouch! terasa ayat aku tibatiba like novelist tersohor di tanah air. ok tapi, normally crush ni ada pada perempuan. sebab apa. sebab perempuan ni soft, hati tisu/ hati kapas/ hati macam kain cotton viscose suiting cotton drill, and perempuan ni fragile. isnt it. fragile bebbbbb! nampak tak kerapuhannye bila aku cakap "fragile bebbbb" nampak tak. puh-lease lah nampak sebab tgn aku dah cukup rapuh dah ni nak taip BEB tu. kateko. haha. and disebabkan perempuan mcm ni dia mudah untuk ber-crush dekat lelaki. tapi sangat TIDAK bg lelaki!

perempuan selalu label and define their crush like (time gossip) ''aku suka rambut dia", "aku suka badan dia tough doh..cair aku." "aku suka tengok dia senyum, kiut je macam Lee Min Ho" perempuan sangat suka and perempuan lebih terror dalam misi-mencari-muka-serupa-dengan-artis ni. diaorg expert kot. jalan selangkah muka budak ni macam  Yoo Jae Suk lah, Kang Gary lah, Erin Malek lah, Khaw Sia lah (eh tak, khaw sia ni nama dalam buku history aku, kah!) 

Biasalah. dah nama perempuan. aku perempuan aku tahu lah. thats why aku boleh come out benda-benda karut nih. aku dah experimenting dekat kawan kawan aku yang gedik tahap 100tingkat bangunan klcc. okay 100tingkat sangat.

kenapa aku cakap lelaki ni xpatut nak crush crush ni. well, macam yg korang pun tahu. sebab lelaki dia keras, hati batu, hati macam puaka. kadang-kadang busuk gak hati lelaki ni. haha. ya tuhan, nauzubillah xbaik kata kat laki-laki macam tu. tapi ada betul jugak kan hati busuk tu. yang xbusuk hati ni jenis solat lima waktu. gaytewwwww. kehkehkeh!

whats the point crush ni untuk lelaki? sangat euwwww-to-the-max. lelaki pun ada istilah. lol seperti yang aku pernah baca lah kan. lelaki diberi istilah ; touch. perempuan; crush dan lelaki; touch.

TOUCH ni datangnya dari sifat laki-laki jugak sebab laki dia x cuba untuk men-describe-kan sebab apa dia suka kat perempuan tu. laki-laki be like "saya suka dia sebab dia adalah dia. dia bukan orang lain" "saya suka dia sebab dia boleh terima saya" kau dah boleh nampak kot pro and kontra dekat situ. perempuan be like "saya suka dia sebab badan ketak-ketak, muka macam shah rukh khan" what-so-eva. koghaserrr?!

aku rasa mmg patut bg excuse dekat lelaki yang suka prmpuan sebab kecantikan. well, semua laki akan sedar cantik tu sementara/xkekal. besok lusa dah tua muka kedut kedut, besok lusa kena simbah acid tepi jalan, besok lusa kene operate muka sebab jarum masuk dekat pipi (eh), besok lusa salah pakai produk muka jadi tompok-tompok hitam putih, tona kulit tidak sekata, tersekat di skala 6 dan sbginya. mesti menyesal kan bila raut wajah tu berubah jadi sangat laaaaa.... nauzubillahiminzalik. jahat lagi nak kutuk ciptaan Tuhan. xbaik taw Ainaa.

xkisah lah nak suka yang macam mana pun. yang pasti kau dah nampak kan macam mana prmpuan describe laki yang dia suka, laki describe permpuan yang dia suka. aku pulak describe laki yang aku suka macam mana eh? yang pasti aku lebih suka actions more than speaks. Efforts yang penting. nampak tak disitu....hmmm mencik!