Sunday, November 10, 2013

sehari di sunway lagoon! ops terpanjang lak entri kali nih. hahaha =D

assalamualaikum dan selamat pagi/tengah hari/petang/malam! =)


Source : Mr. Google


seperti yang kalian tahu (aiceh) dua hari lepas bersamaan hari Jumaat (penghulu segala hari), aku dengan kawan sehidup semati aku dah pun rancang nak pergi sunway lagoon.benda ni dah lama kot rancang, sejak kiteorang djaman hingusan lagi. ekceli masing2 dah pernah pergi, cuma sebelum ni pergi dgn femili tercinta so kali ni kiteorg nak merasa jgk keluar dgn kawan. mana tahu dua kali banyak pengalaman pahit/manis tercatit dkt situ kan oh gaychew...

ehem ehem. selalunya lepas bangun subuh terus tidur (ah kantoi),disebabkan eksaited dia level 99tingkat bangunan klcc kaw! lepas je subuh tengok tv jap, lepastu breakfast(nasi lemak mama beli) then baru mandi. erm dalam pukul 8:30 pagi kiteorang dah bertolak.

yadda yadda yadddaaaaa... dalam pukul 10:30 pagi dah sampai dekat sunway. ops lupa bagitahu, yang pergi aku dengan kawan aku ni je (ain anis). sebenarnya rancangan awal ada 4orang termasuk kiteroang lah. tapi apakan daya.. gegerl lagi dua orang nih ter-paksa batalkan niat dorg ikut kiteorang hehehe sebab almaklumlah busy kateko dah nak masuk U next week! ngeh ngeh =P

sunway lagoon bukak pukul 11 kalau hari isnin-jumaat. kalau sabtu-ahad bukak pukul 10pagi. kenapa pergi hari jumaat? sebab tak ramai orang (memang tak ramai pun even dah cuti sekolah). sabtu ahad confirm ah ramai. pishang ah nak tunggu naik VUVUZELLA kena beratur panjang okbye! hahaa.

blablablaaaa... pergi makan dekat popeye's,sunway piramid. bedal lah kenyang tak kenyang. nanti lapar jugak hewhew. dekat pukul 11:15pagi kiteorang dh gerak sunway lagoon. guess what?! jengjeng

tiket untuk masuk 3parks only DAH TAKDE. kene masuk all parks! sekali masuk rm90. lari bajet sangat hahaha =) small locker rm15. small sgt. muat letak purse jeh okay tak,gua tipu jeh =D untuk locker yang besar rm30, sewa doubletube rm30 dan nasi lemak rm10 okay bye.


huhu ni gambar pertama. kemain eksaited masuk masuk teruih nak hambek gambar.
takleh bela nye.. terus nak instagram nak bgthu followers aku kat sunwaylagoon! curlast kau jah!

oh cuaca jgn ckp lah, panaih bakhang. terasa matahari sejengkal dari atas kepala. cair make up i olls! =(

Source : Mr. Google


first game kiteorang main benda natang nih. aku ingat kapal nih ayun lek je 90darjah. rupa2nya dia ayun aku 360 darjah kaw! mampus tak layan.. nasib baik tudung tak tercabut kahkahkah. sebab ada kes sorg budak nih masa ni kat times square. main game DNA mixer. sampai tercabut tudung budak tuh. padahal dia dah gigih pegang tudung dia. aku pun bantai gelak ah. kuikui.

Source : Mr. Google

okay =) yang ni best gile. dari luar kau dah dapat rasakan kesejukan dlm panggung nih. sejuk gile. dan bile keluar basah kuyup gila. hahaha 

Source : Mr. Google

apa yang best nya? yang bestnya naik macam roller coester agaknya. lepastu naik kapal. ada ular besar gile. terasa mcm dia nak makan aku bebetul. aku ingt aku nak mati dah lah tadi.. fuh.

Source : Mr. Google

tapi aku rasa aku takde sampai macam ni, aku lek je. cuma macam the conjuring, terkejut-terkejut! haha =)

Source : Mr. Google

Source : Mr. Google

papan longsor ke apa ntah nama dia nih naik dengan anis. aku beriya nak lawan ng anis, lastly anis menang. frust beb! aku ingt aku juara, ceh kahkahkah =D

Source : Mr. Google

naik nih pun biasa biasa je. untuk budak budak boleh lah. tak extreme sangat. bukan tak sangat tapi memang tak extreme pun! so takyah nak jerit sangat naik benda nih, tapi kalau nak test suara takat mana volume kau mampu keluarkan boleh lah hahaha xD


VUVUZELA! THE WORLD'S LARGEST WATER RIDE!

pergh takleh belah nya title dia. siap bold and underline lagih kau! demi nak pembaca2 nampak yang natang nih best gilo nak mati hidup balik beb!

Source : Mr. Google

minta maaf takde original pictures. sebab kiteorang dtg dua org je. then cemana kan nak ambek gambar kalau keadaan macam nih. basah all the time. balik rumah nanti phone ke mana gambar ke mana. haha. (kalau boleh ambil gmbr lah)

dan terasa AMAT FREE bila phone takde kat tangan. enjoy sangat.

Source : Mr. Google

vuvuzela ni kena naik 5/6 orang. kalau kecik kecik je badan, naik 6 orang lah. depends lah. kalau semua stock bayi bayi belaka kau sumbat je 20ketul sekali dalam pelampung tuh! kahkah. kalau macam kami semua dah besar naik 4 orang je mampu. lagi dua orang, orang china. depa pun takde kawan.

huhuhu best sebab dekat part yang menunjukkan VUVUZELA tuh(bahagian yang bulat besar tuh), habes dia campak kiteorang naik turun naik turun benda tuh. yang tak tahannya, sedang dia dok campak dlm vuvuzela, aku tak perasan aku tgh terkangkang (kaki terjulur kedepan) org lain lek je bersila. segan tak segan lah..

Source : Mr. Google

gempak tak citer wa? =D

kiteorang pun pergi main game lain dkt bahagian atas, bhgian bawah (nak habeskan game). lepastu kiteorang chill dekat pantai yang ade ombak tuh (wah pantai lah sgt!) boleh tahan ramai jugak lah mat salleh style atok2 yang pesen gatal. dia bukan usha orang pesen dia. dia usha orang2 melayu kite.

cantik sgt ke? hmm eh cantik..pe pulak tak cantik haha.

Source : Mr. Google




lepastu kiteorang jenjalan nak cari jambatan, tetibe ternampak benda nih. apa lagi naik lah! best oh dapat naik motor. aku duduk belakang sekali, so aku berpeluang cerah terlebih cerah nak gelak kat orang2 depan. ada kot orang2 depan yang out of control. aku tahan je gelak.

aku takut aku je terbabas nanti...











last sekali kiteroang naik ni. penat gila. tapi best lah dapat jugak mengayuh. pecah lemak kat kaki beb! kau hado?!! hehehe =)

dah habes nih, pergi mandi wangi-wangi takmo masham-masham lagi, hewhew perut dah berzikir so kiteorang ke sunway piramid beli makanan sampingan sikit. sebab masing masing dah text mama tanya "nasi ada tak?! masak tak hari ni?!" jawapan dia "macam-macam ada".

sebab macam macam ada, better makan kat rumah lah air tangan mama lebhi menyelerakan. cewah. hahaha penat gila sampai dalam 8:30 malam. rehat!